Mug cake do hrníčku
Ingredience
- 30 g řeckého jogurtu
- 30 g mandlové kokosové nebo ovesné mouky (polovinu mouky můžete nahradit proteinem, ale i ovesnými vločkami)
- 1 vejce
- polovina zralého banánu
- lžička kakaa
- špetka skořice
- ½ lžičky prášku do pečiva
Instrukce
- Všechny ingredience smíchejte dohromady a nalijte je do hrníčku. Pokud chcete mug cake vyklopit jako bábovičku, vymažte hrníček kokosovým olejem nebo použijte olej ve spreji.
- Dortík vložte do mikrovlnky na pět minut. Na jeho ozdobu můžete použít jakékoliv ovoce (pro diabetiky je nejlepší bobulovité), udělat si polevu ze zbylého řeckého jogurtu a například z čekankového slazení, ale použít můžete i vysokoprocentní kvalitní hořkou čokoládu.
- Benefity: Řecký jogurt dodá tomuto dortíku potřebné bílkoviny a zralý banán zajistí dostatečnou sladkost, takže není potřeba doslazovat jinými sladidly.
Musím to někdy vyzkoušet, vypadá to lákavě.
Tyto hrníčkové buchty jsem ještě nezkoušela, raději peču klasiku v troubě.