Jablečný štrůdl přímo od jihotyrolské kuchařky
Ingredience
Na těsto pro dva štrůdly budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 250 g margarínu
- 1 balení pečícího prášku
- 4 vejce
- 200 g cukru
- vanilkový cukr
- mléko k potírání
Na náplň pro dva štrůdly budeme potřebovat:
- 10-12 jablek
- cukr
- vanilkový cukr
- rozinky
- rum podle libosti
Instrukce
- Smíchejte mouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvořte dokonale hladké těsto, které necháte asi půl hodiny odpočívat.
- Potom si připravíte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Můžete přidat i kapku rumu, pro lepší vůni.
- Těsto rozdělte na dvě půlky a vyválejte ho do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplňte a opatrně srolujte. Nakonec vytvořené štrůdly potřete studeným mlékem a dejte péct v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 45 minut.
- Ještě teplý štrúdl pocukrujte a servírujte například s vanilkovým přelivem.
už teď slintám 🙂
Zrovna jsem pekla teď štrůdl. Tento vypadá skvěle.
jablečné záviny děláme doma poměrně často, ale takto krásné tedy ne….u nás zpravidla rychlovka z listového těsta
štrůdl mám ráda 🙂