Go Back
+ servings

Jablečný štrůdl přímo od jihotyrolské kuchařky

Vytisknout recept
Jedna ze zásad zdravého stravování zdůrazňuje význam ovoce. V zimě to ale může být s výběrem čerstvého ovoce trochu složitější. Tak proč nezvolit to nejtradičnější a nezakousnout se do krásně vybarveného, voňavého jablka? A pokud jste milovníci sladkých dobrot, tak vás potěší opravdu lahodný jablečný štrůdl podle Andrei Müller z farmy Pirchhof, Roter Hahn. Tak jdeme na to!
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 8 osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

Na těsto pro dva štrůdly budeme potřebovat:

  • 500 g hladké mouky
  • 250 g margarínu
  • 1 balení pečícího prášku
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • vanilkový cukr
  • mléko k potírání

Na náplň pro dva štrůdly budeme potřebovat:

  • 10-12 jablek
  • cukr
  • vanilkový cukr
  • rozinky
  • rum podle libosti

Instrukce

  • Smíchejte mouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvořte dokonale hladké těsto, které necháte asi půl hodiny odpočívat.
  • Potom si připravíte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Můžete přidat i kapku rumu, pro lepší vůni.
  • Těsto rozdělte na dvě půlky a vyválejte ho do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplňte a opatrně srolujte. Nakonec vytvořené štrůdly potřete studeným mlékem a dejte péct v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 45 minut.
  • Ještě teplý štrúdl pocukrujte a servírujte například s vanilkovým přelivem.