Jedna ze zásad zdravého stravování zdůrazňuje význam ovoce. V zimě to ale může být s výběrem čerstvého ovoce trochu složitější. Tak proč nezvolit to nejtradičnější a nezakousnout se do krásně vybarveného, voňavého jablka? A pokud jste milovníci sladkých dobrot, tak vás potěší opravdu lahodný jablečný štrůdl podle Andrei Müller z farmy Pirchhof, Roter Hahn. Tak jdeme na to!
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 8osob
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
Na těsto pro dva štrůdly budeme potřebovat:
500ghladké mouky
250gmargarínu
1balení pečícího prášku
4vejce
200gcukru
vanilkový cukr
mléko k potírání
Na náplň pro dva štrůdly budeme potřebovat:
10-12jablek
cukr
vanilkový cukr
rozinky
rumpodle libosti
Instrukce
Smíchejte mouku, pečící prášek, vejce, margarín, cukr a vanilkový cukr. Vytvořte dokonale hladké těsto, které necháte asi půl hodiny odpočívat.
Potom si připravíte náplň - oloupejte jablka, nařežte je na malé kousky a smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a s rozinkami. Můžete přidat i kapku rumu, pro lepší vůni.
Těsto rozdělte na dvě půlky a vyválejte ho do potřebného tvaru. Krásně vyválené pláty těsta naplňte a opatrně srolujte. Nakonec vytvořené štrůdly potřete studeným mlékem a dejte péct v horkovzdušné troubě na 180 °C asi 45 minut.
Ještě teplý štrúdl pocukrujte a servírujte například s vanilkovým přelivem.