Tiramisu s mascarpone
Ingredience
- 3 ks vejce
- 250 g mascarpone
- 1 balíček vanilkový cukr
- 1 kelímek smetana ke šlehání
- 2 balíčky cukrářské piškoty dlouhé
- 2 lžíce cukr moučka
- podle chuti
- silná černá káva
- alkohol
- na ozdobu
- holandské kakao
Instrukce
- Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém. Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem. Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.
Dobrota. Tento recept dělám ráda.
Paráda, to bude jistě mňamka 🙂
Tomuto dezertu není co vytknout, je to prostě dobrota.