Žádné levné náhražky, ale tiramisu s originálním italským mascarpone. Recept na úžasný dezert.
Kategorie Dezert
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 6porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
3ks vejce
250gmascarpone
1balíček vanilkový cukr
1kelímek smetana ke šlehání
2balíčky cukrářské piškotydlouhé
2lžíce cukr moučka
podle chuti
silná černá káva
alkohol
na ozdobu
holandské kakao
Instrukce
Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém. Šlehačku vyšleháme se lžící vanilkou ovoněného moučkového cukru (nebo s 1 balíčkem vanilkového cukru). Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém. Formu vyskládáme dlouhými cukrářskými piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem. Tiramisu s mascarpone dáme do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.