SLANÁ GRANOLA

Vytisknout recept
Pro ty, co dávají přednost slaným snídaním anebo těm, co hledají originální prvek pro oživení salátů, obložených chlebů, pečené zeleniny i dalších dobrot, kápne do noty křupavá granola naslano.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 1 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 180 g ovesných vloček

100-110 g semínek - použila jsem tyto:

  • 40 g dýňových semínek
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 20 g zlatých lněných semínek
  • 10 g konopných semínek
  • 10 g sezamu – mix bílého a černého

80-90 g ořechů – použila jsem tyto:

  • 30 g pekanových ořechů
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g mandlí

Marináda:

  • 1 bílek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 70 g olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička najemno pokrájeného čerstvého tymiánu
  • 1 lžička mletého rozmarýnu
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka mletého chilli

Instrukce

  • 1. Vločky smíchejte se semínky a nahrubo nasekanými ořechy.
  • 2. V míse vidličkou nebo metličkou prošlehejte ingredience na marinádu (pepře a chilli přidejte podle chuti).
  • 3. Sucho směs důkladně obalte v marinádě. Rozprostřete na vyšší plech vyložený pečicím papírem.
  • 4. Pečte při 150 °C (horkovzduch) cca 30-35 minut. Během pečení každých 10 minut promíchávejte, aby se granola rovnoměrně prosušila.
  • 5. Granolu nechte vychladnout a poté přesypejte do uzavíratelné sklenice nebo krabičky. Vydrží v suchu několik týdnů.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavá granola. Ráda vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    výborná snídaně .-)

  3. Jistě dobrá a vyvážená snídaně.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account