MELASOVÉ PERNÍČKY S RUMOVOU POLEVOU
Ingredience
Těsto:
- 100 g melasa
- 250 g hladká mouka
- 120 g máslo
- 15 g kakao
- 1 žloutek M
- 10 g čínské pěti koření
- 2 g sůl
Poleva:
- 100 g cukr moučka
- 35 g rum
- 5 g olivový olej
Instrukce
- Do mísy si navažte všechny ingredience, je jedno v jakém pořadí. Podstatné je, aby máslo mělo opravdu pokojovou teplotu a nikoliv právě vytažené z lednice.
- Rychle a krátce ho zamíchejte do těsta, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici asi 1 hodinu odpočinout.
úplně jiný typ cukroví, ráda bych ochutnala
Pečiatkové perníčky sa vám krásne vydarili
jeden recept, kde nevidím cukr, hurá!
Krásné perníčky.