Go Back
+ servings

MELASOVÉ PERNÍČKY S RUMOVOU POLEVOU

Vytisknout recept
Baví vás experimentovat? Obyčejné vánoční perníčky vám příjdou nudné? Pak je toto recept pro vás jako stvořený. Číské five spices, tedy koření pěti vůní je ingredience, které vašim perníčkům dodá nejen exotický nádech, ale také překvapí naprostou symfonií chutí.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas vaření 12 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 30 ks
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Těsto:

  • 100 g melasa
  • 250 g hladká mouka
  • 120 g máslo
  • 15 g kakao
  • 1 žloutek M
  • 10 g čínské pěti koření
  • 2 g sůl

Poleva:

  • 100 g cukr moučka
  • 35 g rum
  • 5 g olivový olej

Instrukce

  • Do mísy si navažte všechny ingredience, je jedno v jakém pořadí. Podstatné je, aby máslo mělo opravdu pokojovou teplotu a nikoliv právě vytažené z lednice.
  • Rychle a krátce ho zamíchejte do těsta, zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici asi 1 hodinu odpočinout.