Ručně vyrobený deodorant

Vánoce mají svou osobitou vůni. Přestože je pro každého z nás specifická, vánoční období většinou voní po skořici, hřebíčku, kardamomu, svařáku, zázvoru, vanilce a horké čokoládě. A je stejně svěží jako sněhová pokrývka za našimi okny. Vy si tuto vůni můžete přiblížit s ručně vyrobeným vanilkovým deodorantem. K tomu, aby voněl po radosti a kouzlu Vánoc, budete potřebovat čtyři ingredience. V míse smíchejte ¼ hrnku jedlé sody a ¼ hrnku kukuřičného škrobu. Přidejte 6 polévkových lžic kokosového oleje. Nyní vše smíchejte dohromady pomocí vidličky, dokud nebude směs dokonale promíchaná. Nakonec přidejte pár kapek vanilkové esence a je to. Deodorant už stačí jen rozdělit do malých skleniček či jiných nádob a darovat jako dárek.

Malované lahve od vína

Recyklování je samozřejmě také na našem (a Ježíškově) eco-friendly seznamu. I vy pravděpodobně doma máte prázdné lahve od vína, které jste ještě nestihli vyhodit. Nyní je můžete proměnit v nápadité dárkové vázy. Vše, co potřebujete, je trocha barvy a představivosti. Ze všeho nejdříve pomocí vlažné vody s mýdlem sundejte z lahví etikety a lahve usušte. Poté už jen stačí tvořit pomocí barev ve spreji či akrylových barev a štětce. Zvolte barvy, s kterými vykouzlíte krásné a stylové kresby minimalistického či komplikovanějšího charakteru.

Balicí papír

Tento poslední tip není dárkem v pravém slova smyslu. Když si ale uvědomíme, že klasický balicí papír po jednom použití hned putuje do koše, může i z tohoto vzniknout pěkný udržitelný dárek. Jakékoliv vánoční dárky letos zabalte do eco-friendly papíru. Ideální jsou staré noviny a časopisy, které vám stejně leží doma.
Vánoční dárky jsou kouzelná věc. Ochrana životního prostředí kolem nás je ještě kouzelnější. A když dárky zabalíte do eco-friendly papíru, to je vůbec to nejkouzelnější! Tím, že darujete dárky, které potěší dvojnásob, inspirujete i své blízké. Budoucnost nás všech tak bude vyhlížet lepší zítřky.

 

Tagy:
1 Komentář
  1. Také jsme letos pod stromečkem našli pár dárečků domácí výroby. Vždy hodně potěší.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account