zdravý švestkový koláč
Ingredience
- Těsto
- 1 a 1/4 hrnečku špaldové mouky
- 1/2 hrnečku kokosového oleje
- 6 lžic studené vody
- špetka soli
- Náplň
- 20 menších švestek
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Posyp
- mandlové lupínky
Instrukce
- Troubu předehřejeme na 190 stupňů.
- Mouku smícháme se špetkou soli, kokosovým olejem a postupně přidáváme lžíce vody, dokud nevypracujeme těsto.
- Pokud je konzistence lepivá, dáme těsto na 10-15 minut do lednice.
- Těsto vyválíme a přendáme do koláčové formy.
- Těsto propícháme vidličkou a dáme péct na 10-12 minut na 190 stupňů.
- Koláčové těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Švestky očistíme, vypeckujeme a přepůlíme.
- Půlky švestek smícháme s arašídovým máslem, skořicí a vanilkovým extraktem.
- Švestkovou směs přendáme na základ koláče a posypeme mandlemi.
- Pečeme 50-60 minut na 190 stupňů.
Švestky máme, tak vyzkouším. Vypadá lákavě.
Koláč vypadá velmi pěkně, tak snad recept najdu, až zas bude švestkové období
Slivkové koláčiky sú úžasne lahodné
zajímavé, škoda, že nemám švěstky… to bych někdy i zkusila 🙂