Go Back
+ koláč

zdravý švestkový koláč

Vytisknout recept
Dnes jsme si pro vás připravili velmi jednoduchý recept, který zvládne připravit opravdu každý. Vychází z amerického receptu na jejich tradiční ovocné koláče, ale je bez cukru a bez laktózy.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 1 minute
Porce 1 koláč
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 1 a 1/4 hrnečku špaldové mouky
  • 1/2 hrnečku kokosového oleje
  • 6 lžic studené vody
  • špetka soli
  • Náplň
  • 20 menších švestek
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • Posyp
  • mandlové lupínky

Instrukce

  • Troubu předehřejeme na 190 stupňů.
  • Mouku smícháme se špetkou soli, kokosovým olejem a postupně přidáváme lžíce vody, dokud nevypracujeme těsto.
  • Pokud je konzistence lepivá, dáme těsto na 10-15 minut do lednice.
  • Těsto vyválíme a přendáme do koláčové formy.
  • Těsto propícháme vidličkou a dáme péct na 10-12 minut na 190 stupňů.
  • Koláčové těsto vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • Švestky očistíme, vypeckujeme a přepůlíme.
  • Půlky švestek smícháme s arašídovým máslem, skořicí a vanilkovým extraktem.
  • Švestkovou směs přendáme na základ koláče a posypeme mandlemi.
  • Pečeme 50-60 minut na 190 stupňů.