Dýňový poschoďový dort
Ingredience
- 400 g dýně hokaido
- 300 g polohrubé mouky
- 150 g cukru krupice
- 150 g třtinového cukru
- 200 g ovesných vloček
- 160 g másla
- 6 vajec
- 200 ml mléka
- kypř. prášek
- sůl
- 2 lžičky citron. kůry
- 4 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 1 lžička mletého muškát. oříšku
- 100 g mletých lískových oříšků
- 500 g másla
- 200 g práškového cukru
- 2 ks Creme Olé
- 600 ml mléka
- 100 g mletých lískových oříšků
- 100 g celých lískových oříšků
Instrukce
- Nastrouháme si na hrubo dýni hokaido.
- Ušleháme žloutky s cukry.
- Pak zašleháme máslo.
- Smícháme si v míse mouku, oves. vločky, kypř.prášek, sůl a koření.
- Přidáme do máslové směsi nastrouhanou dýni, mleté ořechy.
- Střídavě přidáváme moučnou směs a mléko.
- Pak opatrně přišleháme ušlehané bílky.
- Nalijeme do dvou dortových forem, vystlaných pečícím papírem.
- Pečeme při 170°C asi 35 minut.
- Druhý den si ušleháme ve šlehači puding zastudena - Creme Olé s mlékem.
- Utřeme máslo s cukrem a po částech přidáváme puding.
- Nakonec přidáme mleté ořechy.
- Nazdobíme dorty krémem a navrch dáme celé ořechy.
jen se tu olozuji
Dort vypadá velmi luxusně, pochutnala bych si.
Tak tohle vypadá hoodně luxusně 😍
Netipovala bych, že je z dýně.