Někdo prostě jen dřív, někdo později. Meditace (ať už vnímáte toto slovo jakkoliv) s úspěchem souvisí. Pomáhá totiž zklidnit mysl a díky tomu jsme schopní lépe:

  • Rozhodnout o tom, co vlastně chceme.
  • Zvolit si, pokud právě stojíme na křižovatce.
  • Najít odpovědi na vlastní otázky všeho druhu.
  • Zklidnit se a získat zpátky rovnováhu, pokud se nám v životě děje něco špatného…

Proto s úspěchem a štěstím tak úzce souvisí a proto se do bodu, kdy člověk nějakým způsobem meditovat začne, dostane vážně dřív nebo později každý. A je jedno, jakou u toho použije metodu. Protože samozřejmě i těch je víc. Některé jsou lépe uchopitelné, jiné méně. Například:

  • Autogenní trénink – velice jednoduchý způsob, jak se naučit pořádně uvolnit.
  • Technika tréninku myšlenek Františka Bardona.
  • Yoga nidra.
  • Autohypnóza…

Všechny tyto metody nás vedou do stavu, kdy jsme nejvíce spojeni s naším podvědomím a v některých případech ho v těchto technikách můžeme i měnit, v jiných dosahujeme hluboké relaxace. Každý meditování (asi jste si všimli, že tento výraz používám jako obecný) využívá k jiným účelům.

Jak souvisí meditace s úspěchem

Je to vlastně jednoduché – v osobním rozvoji obecně je důležité spojit se sami se sebou – nejen vědět, co vlastně chceme, ale hledat odpovědi na otázky, jak toho dosáhnout a také, protože život přináší hromadu změn, tak například sílu na zvládnutí těchto změn.

Když manželovi diagnostikovali rakovinu, tak jsem přesvědčená, že kdybych neovládala autogenní trénink, tak se nevyspím a nic nezvládnu. Ale díky tomuto tréninku (jednoduchá metoda meditace) jsem spala a získávala den za dnem energii na to, abych mohla jít dál a spolu jsme vše zvládli. A zvládli!

To špatné ze života nezmizí, i když byste byli mistři meditace nebo osobního rozvoje. To je prostě život. Ale Vy se to špatné naučíte zvládat a ovládat. I k tomu techniky pro meditaci slouží. Do meditace se můžete pustit ve všech fázích osobního rozvoje. Dbejte jen na dodržování instrukcí, ať se brzy dostaví výsledky. Chce to trochu trénovat.

Najděte si svou meditační techniku a vzhůru do ní, urychlíte výsledky a posílíte se. 🙂

Vaše Lenka

Tagy:
1 Komentář
  1. Mirka Vašulkova 2 roky ago

    Hodně zajímavý článek, jen je fakt že v dnešní době je problém mít na sebe nějak čas. I na tuto přínosnou meditaci.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account