Palačinky s meruňkovým džemem

Vytisknout recept
Na farmách Roter Hahn pěstují meruňky ve velkém! Jejich pěstováním se zabývá farma Hof am Schloss v Prad am Stilfserjoch ve Vinschgau, kde ze známých meruněk Vinschger vyrábí lahodný ovocný džem. Při letošní slepé degustaci odborníky byl meruňkový džem farmářky Manuely Wallnöfer opět oceněn pečetí kvality Roter Hahn. Manuela pro vás sepsala svůj recept na lahodnou palačinku s meruňkovým džemem.
Kategorie Dezert, Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 100 g mouky
  • 100 ml mléka
  • 1 lžíci cukru
  • 2 čerstvá vejce a špetka soli.
  • máslo na smažení
  • 200 g meruňkového džemu
  • práškový cukr na posypání

Instrukce

  • Mouku a mléko smíchejte, přidejte cukr, sůl a vejce.
  • Na pánvi rozehřejte máslo a nalijte porci těsta. Pánví pohybujte tak, aby se těsto rozlilo po celém dně. Palačinky opečte po obou stranách, poté je pomažte meruňkovým džemem a srolujte.
  • Výborně chutnají podávané ještě teplé, posypané práškovým cukrem.
1 Komentář
  1. 5 stars
    Palačinky máme moc rádi. Ráda tento recept vyzkouším.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account