Na farmách Roter Hahn pěstují meruňky ve velkém! Jejich pěstováním se zabývá farma Hof am Schloss v Prad am Stilfserjoch ve Vinschgau, kde ze známých meruněk Vinschger vyrábí lahodný ovocný džem. Při letošní slepé degustaci odborníky byl meruňkový džem farmářky Manuely Wallnöfer opět oceněn pečetí kvality Roter Hahn. Manuela pro vás sepsala svůj recept na lahodnou palačinku s meruňkovým džemem.
Kategorie Dezert, Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
100gmouky
100mlmléka
1lžíci cukru
2čerstvá vejce a špetka soli.
máslo na smažení
200gmeruňkového džemu
práškový cukr na posypání
Instrukce
Mouku a mléko smíchejte, přidejte cukr, sůl a vejce.
Na pánvi rozehřejte máslo a nalijte porci těsta. Pánví pohybujte tak, aby se těsto rozlilo po celém dně. Palačinky opečte po obou stranách, poté je pomažte meruňkovým džemem a srolujte.
Výborně chutnají podávané ještě teplé, posypané práškovým cukrem.