Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Ingredience
- 500 g rýže
- 1000 ml mléka
- 250 g práškového cukru
- 180 g másla
- 10 vajec
- 1 lžička soli
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička strouhané citron.kůry
- 1 vanilkový lusk
- 200 g sušených švestek
- 100 g sekaných vlašských ořechů
Instrukce
- Rýži si vypereme.
- Uvaříme rýži v mléce se solí a trochou cukru doměkka.
- Rýži necháme vychladnout.
- Utřeme žloutky s cukrem a máslem.
- Přidáme citron. kůru a vnitřek vanilk. lusku.
- Ušleháme sníh z bílků s trochou soli.
- Do rýže vmícháme žloutkovou směs a sušené švestky.
- Opatrně přimícháme ušlehaný sníh.
- Rýžovou směsí naplníme pekáč vyložený pečícím papírem.
- Povrch poklademe sekanými ořechy.
- Pečeme v troubě při 160°C asi 45 minut.
Pro vaření s CBD doporučuji vyzkoušet např. CBD olivový olej, který najdete třeba zde – https://www.etcbd.cz/produkty/cbd-olivovy-olej/ . Je to lepší, než tam dávat ty kapky. Protože je k tomu přímo určený. Perfektní třeba do salátu.
Teda to zní jako moc fajn záležitost. Já dělám taky sladké moc ráda. 🙂 Jen do toho přidávám trochu zdravého CBG oleje od https://miraclecbd.cz/kategorie/cbg-oleje/ dá to tomu trochu zemitější chuť, ale zase to sladké přebije tu chuť samotného oleje, kterou nemám ráda. Je to takové instantní zdraví. Lépe se mi po tom spí, soustředí a obecně “dýchá” na světě. 🙂
Opravdu delikátní!!!!