Vepřové maso na Teriyaki omáčce
Ingredience
- 1000 g vepřové kýty
- 150 g japonské Teriyaki omáčky
- 2 lžíce hořčice
- 200 g anglické slaniny
- 300 g mražených hub
- 300 g mrkve
- 3 cibule
- sůl
- 3 malé chilli papričky
- pár lžic rostlinného oleje
Instrukce
- Maso omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
- Plátky masa pokryjeme folií a naklepeme.
- Nasolíme, pomažeme hořčicí a Teriyaki omáčkou.
- Na pánvi na trošce oleje maso opečeme.
- Anglickou slaninu, cibuli, papričky a mrkev nakrájíme na kousky.
- Maso dáme na pekáč a posypeme anglickou slaninou, houbami, cibulí, mrkví a chilli papričkami.
- Přikryjeme alobalem a občas podlijeme vodou.
- Pečeme v troubě při 160°C asi 60 minut do měkka.
Zajímavé Nadi 🙂