Pomalu se nám blíží podzim, tak přidávám jeden hřejivý, slaďounký a vydatný recept na (nejen) sváteční oběd: Maso je nejlepší péct v kuse, je pak šťavnatější, pokud hodně spěcháme, plátky nebo kusy jsou zas rychlejší... tak to nechám na vás, každopádně jej očistíme, lehce proklepneme dlaní, osolíme a opepříme. Na rozpuštěném sádle (nebo oleji) zprudka opečeme, aby se zatáhlo a […]
Taky máte advent spojený s vůní pečených kaštanů? Abyste nemuseli čekat vždy jen na vánoční trhy, přinášíme pár tipů jak si je připravit i v teple domova. Jedlé kaštany, neboli maróny – plody kaštanovníku Prodávají se jak sušené, tak i pomleté na kaštanovou mouku. Případně se po sklizni očistí, namočí ve vodě (pro změknutí) a prodávají v různých nálevech – […]
Počkejte prosím...