Konec června – normální den, čtvrtek s nenormálním koncem. Den, kdy se nám život obrátil ” vzhůru nohama.” Seděli jsme celou noc venku, byla to” krásná” noc, přemýšleli, co bude dál. Nebýt okamžité pomoci, nad ránem se začaly ozývat sirény hasičů, policistů, armády z celé republiky, asi bychom to vzdali. S nimi přišla naděje, že to zvládneme, že máme východisko, […]
Najednou si uvědomíte, co je a není důležité. Nebudu dávat fotky, je to pořád hodně osobní. Děkujeme všem za podporu a účast. Pár sekund a je vše jinak. Ve středu jsem byla se žáky v ZOO, která už není. Ani psí útulek, ani penzion pro seniory. Co se píše, ano – píšou, ale nežijí tady. Dopadli jsme hodně špatně, ale […]
Tentokrát je to moje varianta klasiky. Bezmasá - místo masa jsem zvolila cuketu. Tu nakrájíme na menší kousky, stejně jako by to bylo maso a osmahneme na cibuli. Moje hubnoucí vychytávka je - pánev jen potřu olejem.Nebo to lze i úplně bez oleje - na malém nnožství vody. I to dělám. Pak přidám fazole z konzervy - nejlepší jsou bílé, […]
Kolegyně došla do práce se skvělou snídaní. Namačkaný banán promíchejte s ovesnými vločkami a vejcem. Dejte na 3 minuty do mikrovlnky. A teď je to už jen na Vaší fantazii. Kolegyně si sladí medem, druhá agávovým sirupem. Já si přidala bílý jogurt. A samozřejmě ovoce - sezonní, jakékoliv. Já to mám ráda s jablky a drobným ovocem - rybízem, borůvkami, […]
Je to sice piplačka (alespoň pro mě), ale výsledek stojí za tu námahu. Hlávku zelí rozdělíme na jednotlivé listy, odkrojíme pevné části - košťály. Povaříme. Lepší je osolená voda, ale nemusí být. Scedíme, necháme okapat a vychladnout. A teď přichází ta nejhorší část - udělat z listů řízky. Listy poskládám, aby byl řízek tak cca 1 cm silný, okraje sklepnu […]