Ze všech sterilovaných sklenic slijeme vodu a vrstvíme suroviny postupně do misky - tak jak jsou psané v receptu. Přetáhneme potr. folií a necháme do druhého dne uležet. Druhý den důkladně promícháme. Salát je skvělý místo klasického bramborového salátu i na chlebíčky.1sklenička - Sterilovaný celer 20dkg - Šunka - nastrouhaná1sklenička - Sterilovaná kukuřice1sklenička - Sterilovaný ananas1ks - Pórek - nakrájený […]
Dem předem si připravíme pařížskou šlehačku - ve smetaně rozpustíme kaštany i čokoládu a dáme dobře vychladit, druhý den, až budeme péct korpus, vyšleháme do tuha. Na korpus všechny suroviny vyšleháme ručním šlehačem, vylejeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a upečeme. Po vychladnutí dle chuti pocákáme rumem a potřeme pikantní marmeládou. Potřeme paříškou šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot. 3ks […]
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které necháme minimálně do druhého dne uležet - upozorňuji nedávejte více medu, těsto pak nejde zpracovat. Pak vyválujeme a vykrajujeme tvary, které pečene cca 10 minut. Ihned po upečení potřeme vajíčkem pro lesk. 80dkg - Hladká mouka 30dkg - Moučkový cukr 4ks - Vajíčka 20dkg - Hera 1lžička - Sůl 1ks - Prášek do […]
Bílky vyšleháme dotuha - postupně zašleháme všechen cukr a citron ze solí až dokud nevznikne opravdu tuhý sníh, který tvoří špičky - ten pak zdobícím sáčkem klademe na plech a sušíme při 90ti stupních 1 a půl hodiny - pak necháme ve vychladlé troubě zcela vychladnout a je to dobrota - dá se jíst jen tak, či použít na zdobení […]
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme hladkou mouku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, já ho ještě potírám mašlovačkou vodou, lépe se pak placka odlepí. Upečemě, trvá to cca 10 minut na 160 stupňů. Ještě teplou placku srolujeme jako roládu. Připravíme náplň […]