Výborný, doma připravený jablkový kompot, ovoněný skořicí a hřebíčkem. Podává se ještě teplý, včetně trochy nálevu. Jedná se o ideální zdravý dezert pro děti! Postup: Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na větší kusy. Nakrájená jablka vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Přidáme cukr, skořici, hřebíček a plátky citronu. Vaříme asi 15 minut, dokud jablíčka nezměknou. Kompot servírujeme jako lehkou […]
Vídeňskou roštěnou jsme si půjčili od našich rakouských sousedů, kde ji připravují pod názvem Zwiebelrostbraten. V Rakousku je vídeňská roštěná velmi populární, obvykle ji najdete na menu všech místních lepších restaurací. Typickou surovinou pro vídeňskou roštěnou je kopeček dozlatova usmažené křupavé cibule, která se při servírování naaranžuje na plátek masa. Jako příloha jsou vhodné opékané brambory. Plátky roštěné naklepeme. Po […]
Pokud se rozhodnete pro nízkosacharidovou dietu, znamená to, že se budete muset vzdát pečiva. Nebo snad ne? Ne nutně! Nízkosacharidová dieta je známá pod označením low carb, jejím principem je snížení sacharidů v přijímané stravě. Z jídelníčku se vyloučí běžné pečivo, jako chleba, housky nebo rohlíky, ale také koláče či sušenky. Striktně se omezují přílohy, tedy brambory, rýže, knedlíky, luštěniny. Pečivo […]
Tohle je česká verze receptu na makovec, který jsem zveřejnila na svém blogu www.cooklikeczechs.com - moje nové hobby v době kovidové, psaní českých receptů v anglickém jazyce. Pokud byste nevěděli, Česko patří mezi největší producenty máku na celém širém světě. Zatímco v českých kuchyních je mák běžnou surovinou, v zahraničí bývá problém ho sehnat. Makovec s citronovou polevou podle tohoto receptu […]