Průvodce servírováním: Praktické rady pro špízy, steaky a citron Několik užitečných tipů, jak si poradit s některými pokrmy, které si s oblibou dáváme. Špíz na jehleTenká kovová nebo dřevěná tyčka, na kterou napichujeme kousky jídla. Složení špízu je volbou každého z nás. Základem jsou kousky masa, které mohou být prokládané zeleninou nebo uzeninou.Špíz poté pečeme nebo smažíme na pánvi. Můžeme […]
Nezapomeňte na důležité maličkosti při přípravě oslavy Důležité otázky, které řešíme : • První otázku je – Seznam hostů – Koho pozvat?Je potřeba zvolit správné složení společnosti. Můžeme pozvat jenom rodinu nebo jen přátele nebo pouze spolupracovníky. I když máme snahu dát dohromady hosty nesourodých skupin, je výsledek často rozpačitý. Pozvané lidi pak spojuje jen to, že se znají pouze […]
Tipy na skladování a využití vajec po Velikonocích Řešíme to rok co rok, a tak tady pár tipů 😉 nespotřebované žloutky zakápneme olejem a dáme do ledničky i na několik dnů před vařením propíchněte vejce na oblém konci, kde je vzduchová bublina, vejce pak nepraskne bílek výborně vyčistí polévkový bujón vejce vždy ukládáme špičkou dolů, aby déle vydržela čerstvá vodu z […]
Jak správně skladovat a používat vejce v kuchyni: Tipy a triky Víme, že čerstvá vejce po vložení do vody zůstanou ve vodorovné poloze, staré vyplave napovrch, dlouho uskladněné se ve vodě staví. Skladujeme je na chladném místě, na špičce. Než s nimi začneme pracovat, měla by mít pokojovou teplotu, zvláště pokud je chceme vařit. Můžeme je po vyndání z ledničky […]