Několik užitečných tipů, jak si poradit s některými pokrmy, které si s oblibou dáváme. Špíz na jehle Tenká kovová nebo dřevěná tyčka, na kterou napichujeme kousky jídla. Složení špízu je volbou každého z nás. Základem jsou kousky masa, které mohou být prokládané zeleninou nebo uzeninou.Špíz poté pečeme nebo smažíme na pánvi. Můžeme ho připravit také na grilu. Když je špíz […]
Důležité otázky, které řešíme :• První otázku je – Seznam hostů – Koho pozvat? Je potřeba zvolit správné složení společnosti. Můžeme pozvat jenom rodinu nebo jen přátele nebo pouze spolupracovníky. I když máme snahu dát dohromady hosty nesourodých skupin, je výsledek často rozpačitý. Pozvané lidi pak spojuje jen to, že se znají pouze s námi. Pokud pozveme stejnorodé skupiny hostů, […]
Řešíme to rok co rok, a tak tady pár tipů 😉 • nespotřebované žloutky zakápneme olejem a dáme do ledničky i na několik dnů • před vařením propíchněte vejce na oblém konci, kde je vzduchová bublina, vejce pak nepraskne• bílek výborně vyčistí polévkový bujón• vejce vždy ukládáme špičkou dolů, aby déle vydržela čerstvá• vodu z uvařených vajec nevyléváme, necháme vychladnout a poté s ní zaléváme květiny, […]
Víme, že čerstvá vejce po vložení do vody zůstanou ve vodorovné poloze, staré vyplave napovrch, dlouho uskladněné se ve vodě staví. Skladujeme je na chladném místě, na špičce. Než s nimi začneme pracovat, měla by mít pokojovou teplotu, zvláště pokud je chceme vařit. Můžeme je po vyndání z ledničky vložit do studené vody, nebo propíchnout skořápku na širším konci. Chceme-li […]
Tenhle recept na perníčky je tak trochu generační. V naší rodině se předává dlouhá léta. Jsou prostě dokonalé.Budete potřebovat: • 40 dkg hladké mouky • 15 dkg mletého cukru • 10 dkg másla • 2 vajíčka • 1 kávová lžička sody • 1 kávová lžička perníkového koření • 2 lžíce meduPostup: Rozpustíme máslo s medem nad parou a necháme […]