Nejlépe chutná čerstvá, a tak si ji vždy snažte upéct v den, kdy ji i sníte 🙂 Krásně se také hodí ke grilování a pečenému masu nebo zelenině. Jak si upéct focacciu Droždí rozpustíme ve vlažné vodě a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme s obyčejnou solí, přidáme kvásek a 3 lžíce olivového oleje. Uhněteme hladké a pružné těsto. Podle […]
A už se to zase blíží. Konečně! Ještě chvíli a už bude kvést černý bez. A to znamená, že se bude jako každý rok připravovat nová várka bezového sirupu. Celý recept na tuto dobrotu – domácí bezový sirup na vás čeká na blogu. Jako "bonus" si můžete k bezu přidat omyté lístky meduňky, nebo máty. Tip a rada současně: Květy černého […]
Krásný den, milujete pizzu? A už jste zkoušeli pizza kapsu? Pokud ne, tak se na ni rozhodně co nejdříve vrhněte 🙂 U nás doma slaví obr úspěch a to jak u dětí, tak i u dospělých 🙂 Náplně se dají měnit podle chutě a celý recept na pizza kapsu najdete na blogu. Rajčatová náplň: 2 cibule, 3 stroužky česneku, […]
Jablečné koláče patří jednoznačně k nejoblíbenějším dezertům. Tentokrát jsem ho vylepšila o bobule Goji a mřížkou z těsta. Teď na jaře, když není ještě dostatek ovoce se jablečné dezerty skvěle hodí. Příprava není nijak náročná a výsledný efekt je naopak parádní 🙂 Takže pokud přemýšlíte, co si v neděli upečete dobrého, tak tady máte recept na mřížkový koláč. Dobrou […]