Pučálka - tradiční postní jídlo

Vytisknout recept
Hrách přeberte, propláchněte a vložte do nádoby tak, aby po zalití sahala voda alespoň 3 cm nad hrách. Nechte stát 24 hodin na chladnějším stinném místě. Druhý den vodu slijte, hrách propláchněte, vraťte do nádoby a nechte dalších 24 hodin stát zakryté utěrkou (již bez vody). Totéž opakujte i třetí den.
Následně rozehřejte na pánvi máslo (či sádlo, ghí) a hrách opečte. Promíchávejte minimálně a velmi opatrně. Nakonec přidejte česnek, osolte a opepřete.
Jídlo podávejte horké.
 
TIP: Můžete přidat i jiné koření a bylinky dle chuti, nebo pučálku udělat ve sladké variantě, kdy přimícháte rozinky (nebo jiné sušené ovoce) a cukrovinky.
100g - Hrách (suchý, neloupaný)
2lžíce - Máslo (sádlo, ghí)
2stroužek - Česnek
dle chutišpetka - Sůl, pepř, bylinky
příprava - 15
vaření - 10
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Kristýna Solničková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account