Dýňové rizoto. Netradiční, ale výborné!
Ingredience
- 1 kg Dýně hokaido
- 3 lžíce Olivový olej
- 2 ks Rýže (sáček)
- 1,5 l Vývar zeleninový ( může být i z bujonu)
- 50 g Máslo
- 1 ks Cibule
- 1 dcl Bílé víno
- 50 g Parmezán
- 1 ks Šalvěj - svazeček
Instrukce
- Dýňovou polévku zná asi každý, ale dýňové rizoto? Netradiční, ale výborné! 🙂 Krom toho dýni seženete i přes zimu. Troubu předehřejte na 220 °C.Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova.Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava.Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem. Dobrou chuť! 😀 🙂