Dýňové rizoto. Netradiční, ale výborné!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

Ingredience

  • 1 kg Dýně hokaido
  • 3 lžíce Olivový olej
  • 2 ks Rýže (sáček)
  • 1,5 l Vývar zeleninový ( může být i z bujonu)
  • 50 g Máslo
  • 1 ks Cibule
  • 1 dcl Bílé víno
  • 50 g Parmezán
  • 1 ks Šalvěj - svazeček

Instrukce

  • Dýňovou polévku zná asi každý, ale dýňové rizoto? Netradiční, ale výborné! 🙂 Krom toho dýni seženete i přes zimu. 
    Troubu předehřejte na 220 °C.
    Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte třicet minut dozlatova.
    Mezitím vložte dva sáčky rýže do hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct dvacet minut.
    V jiném hrnci rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a za občasného jej nechte odpařit.
    Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava.
    Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem.
     
    Dobrou chuť! 😀 🙂

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account