Dýňové risotto s bílým vínem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 13 minutes
Uvařila PetraHorníková

Ingredience

  • 4 ks Rýže Arborio
  • 1/2 ks Dýně Hokkaido
  • 1 ks Menší cibule
  • Olivový olej
  • Máslo
  • 2 dcl Bílé víno
  • 5 dcl Zeleninový vývar
  • Sůl, pepř
  • Strouhaný parmazán

Instrukce

  • Podzimní rychlovka z Itálie podle Petry H. Dobrou chuť!
    Jedna z mých magnetek na digestoři (viz foto) praví, že miluji vaření s vínem ... a je to pravda !!!
    Takže zde je další podzimní rychlovka, kterou doma milujeme :-{}
    V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibulku. Přidáme 4 hrsti rýže (zhruba platí 1 hrst = 1 porce) a krátce rýži orestujeme, aby se všechna zrníčka obalila olejem. Přidáme víno a necháme ho za občasného míchání vyvařit.
    Pak přisypeme na drobné kostičky nakrájenou dýni (Hokkaido neloupu), promícháme a začneme postupně podlévat vývarem. Vždy je tolik, aby byla rýže ponořena. V této fázi je nutné risotto hlídat a pravidelně míchat a dolévat vývar vždy, když se vyvaří. 
    Až je rýže měkká, přidáme plátek másla, hrst strouhaného sýra, dosolíme, opepříme dle chuti.
    Servírujeme v hlubokém talíři s kapkou olivového oleje a ozdobíme parmazánem.
    DOBROU CHUŤ [x]
    Sklenka dobrého bílého nic nezkazí.
    P.S.
    Risotto je výborné i v těchto variantách:
    - se zeleným hráškem
    - s houbami
    - se špenátem
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account