Bylinkový kapr na páře
Ingredience
- 4 ks Kapří řízek
- 300 ml Červené víno
- 50 g Máslo
- Sůl, bylinky
Instrukce
- Ve hmoždíři si připravte bylinkovou sůl. Množství soli i výběr bylinek je hlavně na vás. České základní bylinky jsou taky moc dobré. Dávám i šalvěj, tymián, petržel a tou solí to pěkně rozdrtim, takže pokud máte hrubou sůl, určitě jí použijte.Do mělkého hrnce nalijte červené víno - pokud máte doma čerstvé bylinky, přidejte celé kusy bylinek i přímo do vína. Skvělá je tam na provonění třeba větvička rozmarýnu. Položte napařovací vějíř a na něj kapří řízky obalené v bylinkové soli a přiklopte.Když se začne víno vařit, vaříme ještě zhruba 4 minuty z každé strany. Pozor ať se vám víno nevypaří dřív. 😉 Na hotové porce dejte kousek másla. Příloha: americký brambor, chléb.