Bylinkový kapr na páře

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila AmazonkaInkognito

Ingredience

  • 4 ks Kapří řízek
  • 300 ml Červené víno
  • 50 g Máslo
  • Sůl, bylinky

Instrukce

  • Ve hmoždíři si připravte bylinkovou sůl. Množství soli i výběr bylinek je hlavně na vás. České základní bylinky jsou taky moc dobré. Dávám i šalvěj, tymián, petržel a tou solí to pěkně rozdrtim, takže pokud máte hrubou sůl, určitě jí použijte.
    Do mělkého hrnce nalijte červené víno - pokud máte doma čerstvé bylinky, přidejte celé kusy bylinek i přímo do vína. Skvělá je tam na provonění třeba větvička rozmarýnu. Položte napařovací vějíř a na něj kapří řízky obalené v bylinkové soli a přiklopte.
    Když se začne víno vařit, vaříme ještě zhruba 4 minuty z každé strany. Pozor ať se vám víno nevypaří dřív. 😉 Na hotové porce dejte kousek másla. Příloha: americký brambor, chléb.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account