Voňavá velikonoční nádivka nesmí na stole chybět. Zkuste recept od Pohlreicha!
Ingredience
- 2 ks Suché pečivo - housky
- 200 g Anglická slanina
- 1/2 ks Cibule
- 1 sklenička Smetana
- 2 ks Vejce
- 1 hrst Kopřiv
- Sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
Instrukce
- Velikonoce jsou tady. Jak letos připravit nejlepší lehkou, vzdušnou, kyprou velikonoční nádivku? Skutečnou velikonoční lahůdku? Variací na velikonoční nádivku je nespočet. Někdo přidává uzené maso, někdo kopřivu, někdo houby... Ale jak připravuje velikonoční nádivku šéfkuchař Zdeněk Pohlreich? Nechte se inspirovat!ReceptZákladem je den, dva staré pečivo nakrájené na kostičky, které dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Kvalitní slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s nasekanou cibulí jí osmáhneme na pánvičce. Všechny suroviny včetně žloutků promícháme a zalejeme smetanou, která nádivku krásně zjemní. Můžeme přidat i hrst lístečku mladých kopřiv. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků, dáme do trouby a velikonoční nádivka je za půl hodinky na světě.Další možnost je, že nádivkou napěchujete kuře, nebo masovou roládu a upečete společně. Dobou chuť a krásné Velikonoce! 🙂