Rády si užíváte chvilku pohody u své oblíbené kávy či šálku čaje? A rády u toho smlsnete alespoň malou sladkost v podobě dortíčku, sušenky, koláčku či jiné dobroty?  A úplně nejraději ty domácí? Tak na nic nečekejte a upečte si chutné sušenky. Potěšíte manžela při společné nedělní kávě, zkrotíte mlsné jazýčky svých ratolestí, kolegyním v práci zpříjemníte dlouhé pracovní odpoledne a jakékoliv návštěvě dáte důvod přijít zas.
Pečení sušenek nebývá zdlouhavé. Velmi často je oblíbenou činností dětí, kdy si zkouší své první kuchařské umění a je též nejrychlejším a nezaručenějším způsobem, jak potěšit vaše blízké. K přípravě není potřeba mnoho surovin, stačí kolikrát jen máslo, vejce, mouka a dle příchutě kousky čokolády, oříšky, mandle, vanilka ale i levandule. Kdo sladkému tolik neholduje, může zkusit parmezánovou nebo čedarovou příchuť.
Na drobné pečivo či sušenky si troufne i ne moc zdatná kuchařka. Zaručený výsledek zajistí dobrá a kvalitní mouka. Volit můžete z mnoha variant, ty zdravější rýžová nebo pohanková. Kdo peče rád z klasické mouky, toho jistě osloví Hladká mouka Babiččina volba na křehké pečivo. Abychom opravdu mohly potvrdit, že sušenky či pečivo se z této mouky peče jedna báseň, rozhodly jsme se ji testovat. Cenným pomocníkem je jistě při pečení vánočního cukroví, které už ze stolů a spíží zmizelo a zůstala nám jen kila. Využít ji však nemusíte jen na Vánoce. Je ideální k pečení různých druhů sušenek, křehkých koláčů a dalších druhů křehkého pečiva.

Vyzkoušet můžete pro někoho neobvyklé, ale pro mnohé úžasně chutné levandulové sušenky. Recept a vlastní zkušenost vám předá naše Irča, která sušenky upekla na náš vánoční večírek. Provoňte svůj domov levandulí a upečte si levandulové sušenky

Máte-li rády vůni a chuť vanilky, doporučujeme upéct pro vašeho milého máslové sušenky s pravou vanilkou. Již od dob Aztéků je vanilka považována za silné afrodiziakum. Pro romantický večer ve dvou jak stvořené.

A kdo rád slanější variantu sušenek, jistě nepohrdne sušenkami s parmezánem. Ideální jako malé zobání pro večer s přáteli, kdy k vínu jistě přijdou vhod.

To, že pečení sušenek a cukroví pomocí Hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo je hračka, potvrdí i ženy, které mouku vyzkoušely, například jako Ulika: „S moukou Babiččina volba pro křehké cukroví jsem byla moc spokojena. Těsto se netrhalo, bylo vláčné, dobře se s ním pracovalo. Cukroví je křehké. Těsto jsem použila jak na vykrajované cukroví, tak i na vanilkové rohlíčky. Použití této mouky je dobrá volba.“
Andrea Niccoleta: „Mouku Babiččina volba na křehké těsto jsem vyzkoušela úplně poprvé. Upekla jsem domácí koka sušenky. S moukou se mi dobře pracovalo. Upečené sušenky jsou opravdu křehké, ale hezky drží tvar a nerozpadají se. Při příštím pečení určitě sáhnu po této mouce.“
Jestliže se chcete o zkušenostech s Babiččinou moukou dozvědět více, podívejte se na ostatní zkušenosti ZDE. A pak už hurá na pečení.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account