Tato potravina má své datum v kalendáři už od roku 1957, dříve se její význam připomínal každé čtvrté květnové úterý. Světová zdravotnická organizace (WHO) se ale rozhodla spojit den mléka se svátkem dětí zejména kvůli tomu, aby zamezila šířícím se pověrám o jeho škodlivosti a zároveň zdůraznila důležitost pro mladý organismus.

Biomléko obsahuje až o 68 % více zdraví prospěšných omega-3 mastných kyselin, minimum zbytkových pesticidů i antibiotik a až třikrát více kyseliny linolové, která má protirakovinné účinky.
Poptávka se u nás zvyšuje nejen po mléku z ekologického zemědělství, ale také po lokálních mléčných produktech v bio kvalitě. Zkuste proto příště pro čerstvé mléko vyrazit na biofarmu. Na výběr dnes máte z mnoha desítek bio farem, které produkují bio mléko a prodávají ho přímo svým zákazníkům. Kromě farem je možné mléčné bio výrobky zakoupit i v běžné maloobchodní síti, kde jsou již k dostání v široké škále. 

Ekologické zemědělství navíc zvířatům zaručuje bezvadné (doslova) podmínky k životu. „Dojnice chované v ekologických chovech tráví většinu času na pastvě a v případě ustájení musí mít dostatek místa k pohybu a možnost výběhu. Jsou respektovány potřeby zvířat, krávy mají možnost žít v téměř přirozených podmínkách a tento přístup vede k prevenci nemocí,“ popisuje podobu bio chovu Kateřina Urbánková, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.
 
Jak poznat biopotraviny?
Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy biolistu či biozebry, která smí používat pouze ti producenti, jenž dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce.
  
 
Pro více informací o biopotravinách klikněte na www.myjsmebio.cz 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account