Zdravější talíř, snadno a rychle? Přidejte do svého jídelníčku zeleninovou rýži | Ženy s.r.o.

Zeleninu si každý den pravidelně nedopřává přes 46 % Čechů a pouze 23 % spotřebitelů jí zeleninu každý den. Proč by měla ale být zelenina součástí prakticky každého jídla? Díky její nízké energetické hodnotě ji totiž můžete jíst téměř neomezeně, i když se třeba snažíte zhubnout. Navíc zelenina obsahuje mnoho zdraví prospěšných látek, které se podílejí na snížení výskytu kardiovaskulárních, metabolických i některých nádorových onemocnění. 

Největším argumentem nás všech ale je, že čas na přípravu výživných a zeleninových jídel je velice těžké najít. Přesto s příchodem pandemie se běžná rutina nás všech hodně změnila a obecně jsme se začali více zaměřovat na pokrmy, které posílí imunitu a zdravý životní styl.  

Co je zeleninová rýže?

S touto novinkou přichází na trh značka Bonduelle a představuje květák a brokolici nadrobno nakrájenou, která svým vzhledem připomíná rýži. Jedná se o novou inovativní řadu praktických rostlinných produktů pro rychlou přípravu. Nadrobno nakrájené kousky květáku nebo brokolice jsou šokově zmrazené tak, aby si uchovaly co nejvíce živin a chuti. Díky tomu je můžete mít připravené k akci během celé sezóny a stanou se skvělou alternativou pro vaše přílohy, ale i bezmasá jídla. 

Proč zařadit květák či brokolici nadrobno do vašeho jídelníčku?

Jedná se o ideální alternativu, zvlášť pokud chcete shodit přebytečná kila nebo se více zaměřit na konzumaci zdravých jídel a zeleniny jako takové. Díky svému nízkému energetickému příjmu a vysokému obsahu vlákniny se nadrobno nakrájené kousky květáku či brokolice stanou ideálním substitutem klasické rýže nebo brambor. Nic není potřeba čistit, krájet, takže příprava vám zabere mnohem méně času. Navíc tato příloha je bohatým zdrojem antioxidantů, vitaminu C, kyseliny listové, draslíku a vápníku.  

Jak na to? 

Snadný způsob, jak dostat více zeleniny na váš talíř! 

Příprava nezabere víc než pár minut:

– není potřeba rozmrazovat

– na pánvi: s trochou oleje ohříváme na mírném plameni po dobu 5-7 minut 

– v mikrovlnce: ohříváme cca 10 minut při 800W

– přidáme sůl anebo jiné koření dle chuti

K čemu můžeme nadrobno nakrájenou zeleninu použít?

Skvěle se hodí jako příloha, ale i jako hlavní ingredience pro teplé či studené předkrmy nebo do salátu či pomazánek. Využít ji však můžete i do polévek nebo omáček či ji přidat do bramborové kaše pro novou zdravější chuť. 

Foto: archiv

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account