S příchodem podzimu se postupně mění i skladba našeho jídelníčku. Skvělá sezónní zelenina, ovoce, sýry nebo maso přímo vybízejí popustit uzdu své kreativitě a uvařit si v kuchyni chutné a přesto kaloricky vyvážené jídlo. Načerpejte inspiraci spolu s námi a užijte si jednoduché pokrmy z keto jídelníčku značky Prodietix.
Zapečený lilek se sýrem
Pečená zelenina je alfou a omegou podzimu! Nejenže jí provoníte celý byt, ale navíc si neuvěřitelně pochutnáte s minimem námahy. Co třeba lilek zapečený se sýrem cottage a parmazánem? Nejen, že tento recept je velmi snadný, navíc v jedné porci obsahuje 20 gramů bílkovin, které jsou pro nastartování vašeho hubnutí to pravé.
Recept je vhodný do 3. fáze keto diety nebo po dietě na udržení váhy.
Ingredience na 2 porce
- 1 lilek
- 2 rajčata
- 300 g Cottage
- 2 lžíce strouhaného parmezánu
- ½ jarní cibulky
- Bazalka
- ½ stroužku česneku
- Lžíce olivového oleje
Postup přípravy
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Potom naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak a necháme péct v troubě předehřáté na 200°C dokud nezměknou. Cottage necháme v jemném sítku odkapat.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a česnek. Po chvilce přidáme rajčata a vaříme 15 minut. Nakonec osolíme a přidáme pár lístků bazalky.
Na předpřipravené plátky lilku vložíme rajčatovou směs, Cottage a bazalku. Pečeme půl hodiny na 200 °C. Potom můžeme ihned podávat.
Tagy:hubnutí inspirace recepty