Připravte si zdravé bramboráčky z cukety
Ingredience
- 500 g Cuketa
- 500 g Větší brambory
- 1-2 ks Vejce
- Sůl himalájská
- Pepř, majoránka, česnek
- 150 ml Horké mléko
- 150 g Hladká mouka
- Olej na smažení
Instrukce
- Další způsob, jak zužitkovat úrodu cuket. Recept na cukeťáky nám poslala JITKAKYTKA.Brambory omyjeme, oloupeme, nastrouháme najemno do mísy. Přelijeme horkým mlékem.Cukety omyjeme, odřízneme konce a nastrouháme nahrubo. Jsou-li starší, tak je před storuháním oloupeme. Přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a prolisovaným česnekem. Do směsi dáme vejce a hladkou mouku, důkladně promícháme.Rozpálíme pánev a na řepkovém oleji smažíme menší placičky. Odkládáme na papírovou utěrku, aby se vsáknul přebytečný tuk.Podáváme se zeleninovým salátem.Tip:Dietnější verzi porkrmu získáme tak, že předehřejeme troubu a těsto rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí papír, který jsme nejprve potřeli olejem. Pečeme, až se vytvoří kůrčička. Dobrou chuť! [x] 🙂