Čokoládové cupcakes s červeným vínem
Ingredience
- 135 g Hladká mouka
- 40 g Kakao
- 1/2 lžičky Soda
- 1 špetka Sůl
- 220 g Máslo
- 150 g Cukr
- 1 ks Vejce
- 1 ks Pudink
- 60 g Hořká čokoláda
- 200 ml Červené víno
Instrukce
- Co si trošku zahřešit? Vyzkoušíte lahůdku, kterou k nám nasdílela Tereza?CupcakesSmícháme mouku, kakao, sodu, sůl a 1 sáček pudingu.Ručně nebo elektrickým šlehačem smícháme máslo (110 g) s cukrem a vejcem do nadýchané hmoty.Poté střídavě přidáváme suché ingredience a víno (150 ml).Košíčky naplníme do tří čtvrtin a pečeme 20-25 minut při 180 stupních Celsia. Hmota vystačí přibližně na 12 cupcaků.Před zdobením necháme úplně vychladnoutČokoládovo vínový krémČokoládu rozlámeme na malé kousky, přidáme 110 g másla a rozpustíme ve vodní lázni.Přilijeme zbytek vína (50 ml), dobře vyšleháme a necháme asi 15 minut ztuhnout v ledničce.Do cukrářského sáčku vložíme zdobicí špičku a naplníme krémem.Směřem od kraje ke středu vytvoříme na každém cupcaku spirálu.Zdobíme ovocem a barevným sypáním dle fantazie. 😉