Je tu čas, kdy horké nápoje oceníme více než kdy jindy. Pokud sáhneme po těch správných a provoníme je kořením jako kurkuma či zázvor, můžeme se těšit i z jejich příznivých účinků. Aby měl nápoj ty správné grády, místo vody využijte jako základ mléko, buď klasické, nebo některé z rostlinných mlék (mandlové mléko, resp. nemléko, sojové mléko, rýžové mléko aj.)
Kombinace antioxidantů, která voní a chutná
Jen si představte zářivou paletu podzimních barev a inspirujte se. Sáhněte po zářivě žluté kurkumě, zázrovu a skořici. Jako základ využijte horké mléko, povařte ho krátce s kořením, přidejte kokosový cukr, aby té energie bylo opravdu vrchovatě a pak už se jen v klidu usaďte a užijte si svou chvilku.
Kurkuma působí jako významný antioxidant, stejně tak i zázvor a skořice. Společně aktivují organismus, pomáhají proti zánětům i oxidačnímu stresu. Podílejí se i na tom, aby imunitní systém fungoval tak, jak má. A to se v těchto dnech hodí ozvlášť.
Je toho málo?
Využijte kurkumu a zkuste i další kombinace, například s rostlinnými mléky, nebo jiným kořením (hřebíček, kardamom, kajenský pepř).
Nápoj můžete ještě vylepšit rýžovým práškem či proteinem, který z něho udělá i hodnotnou svačinku. Fajnšmekři můžou mléko s kurkumou zkusit zasypat i některými semínky, obilnými vločkami, nebo třeba čokoládou. Záleží na chuti!

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account