Nevím jak jste na tom Vy, ale já se zřejmě narodila proto, abych zkoušela různé jídla od různých národů. Co se týká jídla, tak jsem opravdu hodně vybíravá, takže pokud se dostanu do restaurace, kde stále dávají oblohu k jídlům, tak mám opravdu velký problém si najít jídlo, které by mi udělalo radost. Naštěstí posledních pár let se objevují v mém městě kvalitní restaurace, kde nevaří pouze česká jídla a kde se snaží napodobovat např. italskou kuchyni (bohužel jim to vůbec nejde), ale rozšiřují se zde i restaurace, které pochopily, že záleží jak na kvalitních surovinách, tak i na prezentaci podávaného jídla (ne že se jídla plácne na talíř a hotovo) a že si váží svých šéfkuchařů a rozšiřují jim jejich znalosti v gastronomii.
Grilovaný tuňák s rukolovým salátem a opečeným toastem.
 
Gastrofestival
Jsem ráda, že se čím dál tím více rozšiřují akce věnující se prezentací jídel jak místní kuchyně, tak i zahraniční. Zbožnuju, když můžu v jednom dni zkusit asijskou, francouzskou a středmořskou kuchyni a navíc je jídlo krásně naservírované.
Letos jsem navštívila i Food festival v Rožnově pod Radhoštěm a byla jsem unešená tím výběrem co zde nabízeli a ráda se s Vámi o to podělím ve fotografiích níže 🙂
 
Exotika na talíři
Inspiraci jaké jídlo doma připravit a jakým způsobem hledám všude. Jak již na zmiňovaných food festivalech, tak v restauracích, ale samozřejmě i u food blogerů.
Díky zkoušení jsem se naučila dělat svoji vegetariánskou verzi Pho bo polévky, kterou bych upřímně mohla jíst snad každý den.

 
Nejvíce mě ale za poslední rok zaujaly letní závitky. Dá se do nich dát cokoliv máte rádi a hlavně, je to jedno z mála jídel, které sním když je opravdu teplo (což teď je skoro pořád).


Samozřejmě jako většina lidí, mám své sny a touhy. Jedna z nich byl humr. Vždycky jsem chtěla humra vyzkoušet, ale co si budeme povídat….je dost drahý.
Poprvé jsem měla humra letos na již zmiňovaném Food festivalu v Rožnově, kde byl podávaný na šafránovém rizotu. Bylo ho neskutečně málo, ale prostě stálo to za to. Opravdu jsem si pochutnala, i když masa moc nebylo 🙂

Když jsem byla nedávno na nákupu, tak jsem objevila mraženého humra a vycházel do dvouset korun. Tak jsem si řekla, že i když nebude tak vynikající jako když si ho dám v restauraci, tak to musím vyzkoušet.
Podívala jsem se na instruktážní video jak se dostat k masu a šla na to. Upřímně, v tom videu to bylo tak snadné, ale realita byla jiná. Z klepet se mělo maso dostat tím způsobem, že tupou hranou nože do klepeta bouchnete a pak s k masu jednoduše dostanete. Tak v mém podání to bylo tak, že nůž nepomohl a já musela použít kleště na drůbež. A ano, vypadalo to jako pitva a ne prezentace na live přenos na FB 😀 Každopádně to stálo za to a já si pochutnala 🙂

 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account