Zelená krev a chlorofylové elixíry: Kulinářské experimenty z fantasy světa Rafaelky

Co já ještě pro Rafaelku všechno neudělám? Představte si, že v těchto dnech mezi přípravami na Vánoce, prací a psaním pátého dílu Rafaelky, ještě vařím jako šestnáctiletá Marina – hrdinka mojí knižní série. Asi se divíte, ale je tomu tak.

Pátý díl esoterické odpočinkové romantiky je nejen o současných lidech, ale hlavně o dryádách, které jsou napůl rostliny a napůl živočichové. Tyto dvě poloviny se spolu navzájem propojují a z toho vyplývá nutnost zvláštního stravování. Ve skutečnosti je toto jediný díl, kde se hrdinové napůl propadají do rostlinné říše, což znamená, že samozřejmě fotosyntetizují. Přitom získávají cennou energii, která by jim ale tak úplně nestačila, proto se musejí i normálně stravovat.

No, tedy… zas tak normální to jejich stravování není. Třeba párek, ten si Marina neohřeje. Nebo svíčkovou, o té si může nechat zdát. A jak to tedy je? Všechno vám nyní neprozradím, jen to, že jsem včera a dneska zkoušela tři recepty, které určitě znáte i vy…

Nejdřív jsem zjišťovala, jak chutná “jemný chlorofylový nápoj”, který jsem si upravila k obrazu svému. Na mašince jsem semlela šílenou rychlostí ledový salát a okurku. Vzniklo příjemné pití s krásnou pěnou. Marina totiž v pátém díle v knihkupectví v Palladiu v Praze takto přemýšlí:

Letos to bude s jídlem kruté. Ve škole nám stravu připraví v jídelně, nemusíme přemýšlet, jestli je to pro nás zdravé nebo ne. Ale doma? Profesorka Otoljenka se tvářila velice povýšeně, když nám přednášela o dryádí stravě, vzpomínala Marina a vzala do ruky knihu se zelenou obálkou. Jak to Otoljenka říkala? Básnicky řečeno, my dryády máme zelenočervenou krev. Zelená krev naší rostlinné poloviny se mísí s červenou krví naší živočišné poloviny. Abychom měli všichni krev v rovnováze, musíme v meziobdobí mezi fotosyntézou přijímat potraviny s cholorofylem. Tím si zajistíme, že nás nenapadnou nemoci, budou se nám rány hojit a budeme čilí. Ještě říkala, že se v chlorofylu koncentruje sluneční světlo a energie nesoucí lásku a moudrost. Chlorofyl nám i lidem posiluje srdeční čakru. Páni, já jsem tou metamorfózou získala podezřele výbornou paměť, usmívala se překvapeně. Dokážu si vybavit každé Otoljenčino slovo.

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account