To mi hlava prostě nebere…
Protikuřácký zákon SNÍŽIL POČET INFARKTŮ, ale pčesto se bude zmírňovat.
Nechápu???
Tak přeci, když je to účinné, proč?
Ale u nás je to, bohužel běžné. Vymyslí se zákon, měsíce (nebo roky) se schvaluje, ale nakonec je stejně jen polovičatý a různě se dopňuje, přepisuje, zmírňuje…málokdy zpřísňuje…
Protikuřácký zákon SNÍŽIL POČET INFARKTŮ, ale pčesto se bude zmírňovat.
Nechápu???
Tak přeci, když je to účinné, proč?
Ale u nás je to, bohužel běžné. Vymyslí se zákon, měsíce (nebo roky) se schvaluje, ale nakonec je stejně jen polovičatý a různě se dopňuje, přepisuje, zmírňuje…málokdy zpřísňuje…
Nechápu???
Tak přeci, když je to účinné, proč?
Ale u nás je to, bohužel běžné. Vymyslí se zákon, měsíce (nebo roky) se schvaluje, ale nakonec je stejně jen polovičatý a různě se dopňuje, přepisuje, zmírňuje…málokdy zpřísňuje…
V restauracích, na sportovištích i v kulturních zařízeních by mohly opět vznikat oddělené prostory pro kouření. Počítá s tím návrh na zmírnění současné podoby tzv. protikuřáckého zákona, který dnes ve Sněmovně představil poslanec ODS Marek Benda. Pod návrh se podle něj podepsalo 86 poslanců z osmi klubů s výjimkou poslanců KDU-ČSL. Úplný zákaz kouření v restauracích a pohostinských zařízeních přinesla novela protikuřáckého zákona od konce loňského května.
“Oddělený prostor by mohl vznikat v restauračních zařízeních, sportovištích a kulturních zařízeních, kde jsou dneska úplné zákazy,” řekl Benda. Prostor by musel mít vlastní odvětrávání, byl by bez obsluhy, ale hosté by si tam mohli jídlo donést. Navíc by v nich platil zákaz vstupu osobám mladším 18 let.
Dalším bodem návrhu je to, že v malých barech nebo výčepech o ploše do 80 metrů čtverečních by měli mít jejich majitelé možnost sami rozhodnout, zda jejich podnik bude kuřácký, nebo nekuřácký. Třetím bodem je zrušení odpovědnosti hostinských za to, že podají alkohol dospělé osobě, která bude vykonávat činnost, kterou by mohla někoho ohrozit.
(zdroj: ceskenoviny.cz)
Třetí bod je asi ten jediný, se kterým souhlasím.
“Oddělený prostor by mohl vznikat v restauračních zařízeních, sportovištích a kulturních zařízeních, kde jsou dneska úplné zákazy,” řekl Benda. Prostor by musel mít vlastní odvětrávání, byl by bez obsluhy, ale hosté by si tam mohli jídlo donést. Navíc by v nich platil zákaz vstupu osobám mladším 18 let.
Dalším bodem návrhu je to, že v malých barech nebo výčepech o ploše do 80 metrů čtverečních by měli mít jejich majitelé možnost sami rozhodnout, zda jejich podnik bude kuřácký, nebo nekuřácký. Třetím bodem je zrušení odpovědnosti hostinských za to, že podají alkohol dospělé osobě, která bude vykonávat činnost, kterou by mohla někoho ohrozit.
(zdroj: ceskenoviny.cz)
Třetí bod je asi ten jediný, se kterým souhlasím.