Počasí letos již od února připomíná jaro… příroda se probouzí ze spánku, který vlastně ani nebyl klasicky zimní…. my lidé jsme její součástí, náš organizmus na to reaguje.
KOPŘIVOVÉ ZDRAVÉ HODY
Měli bychom se přizpůsobit, například letos díky rázu počasí začít s očistou těla po zimě dříve. Když zajdeme do přírody, uvidíme, že například již obrazily kopřivy. A ty je možné využít jednoduše v kuchyni.
Kopřivový salát
Nasbíráme mladé kopřivy a použijeme je jako součást salátu, který připravíme třeba z čerstvého zelí:
pokrájíme najemno zelí, rukama je pěkně promačkáme, aby zkřehlo, přidáme nakrájenou cibuli, osolíme, přidáme trošku cukru, olivového oleje, nasekanou mladou kopřivou salát ochutíme a energeticky posílíme…
Zápar nebo výluh z čerstvých mladých kopřiv
Použijeme na přelití vodu max 60 stupňů teplou, můžeme udělat i výluh z čerstvých kopřiv: mladé kopřivy opláchneme studenou vodou, dáme do džbánku a přelijeme čerstvou vodou (může být šungitová), necháme přes noc louhovat….
Maso je na posvícení
Prospěje nám i pravidelné vynechání masa a výrobků z něho alespoň jeden den v týdnu….
Pokud máme domácí kysané zelí, můžeme vodu z něho nabrat do skleničky a denně jednu vypít… výborná vitamínová bomba a prostředek k očištění organizmu…
Zlepšíme pitný režim
Dostatečně pijeme pramenitou vodu, prospěje nám i matchá čaj i klasické zelené čaje….
Meditujte a relaxujte
K očistě těla bychom měli přidat i očistu Duše a mysli… pravidelnými meditacemi, uvědomováním si, za co vše můžeme být vděčni, snahou o to, abychom nesoudili, nekritizovali, nepodléhali zbytečným obavám a strachům, manipulaci……
Aloha!!!
Zdroj foto: Pixabay.com