Vím, že dýně je spíše typická pro podzim, ale já si ji prostě ráda dávám kdykoliv během roku. A baví mne objevovat její rozmanitost a odlišné chuťové vlastnosti jednotlivých druhů. Z dýně Hokkaido dělám moc ráda dýňovou polévku s kořenovou zeleninou (kterou můžete vyzkouše podle tohoto receptu (http://sunshineday.cz/recepty/dynova-polevka-s-korenovou-zeleninou/).
Ale tentokrát jsem narazila v obchodě na máslovou dýni, která vypadala opravdu lákavě. Její výhodou je, že semínka má jen ve spodní širší části a není jich tolik, takže je můžete celkem snadno vybrat. Netušila jsem, jak s ní naložím, dokud se mi to nesešlo tak, že mi doma došla nejen inspirace, ale i suroviny. A to pak vymýšlíte oběd á la co dům dal.
Já jsem se rozhodla jednoduchým způsobem zkombinovat právě onu máslovou dýni a mleté maso, které bylo shodou okolností také v lednici. A jak to dopadlo? O to se s vámi ráda podělím v tomto receptu http://sunshineday.cz/recepty/pecena-maslova-dyne-s-masovymi-kulickami/.
Přeji krásný slunečný den všem.
 
Jana
sunshineday.cz

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account