Ikonické nápoje s kolovou příchutí se v 90. letech staly symbolem svobody a radosti. Dnes však tato chuť může být spojována i se zdravím a spokojeným zažíváním. Nupreme přichází s novinkou – kombuchou s příchutí Cola, která nejen osvěží, ale také podpoří vaše trávení díky probiotickým kulturám. Tento nový přírůstek doplňuje již oblíbené varianty kombuchy se zeleným čajem a yerba maté s malinou. Užijte si nápoj, který spojuje tradici s moderní péčí o zdraví.
Přínosy kombuchy pro zdraví
Kombucha je nápoj vzniklý fermentací, což je přírodní proces bez přítomnosti aditiv či dalších umělých chemických látek. Jeho základ je oslazený odvar z čaje nebo yerba maté. To kouzlo, díky němuž v něm vznikají všechny prospěšné látky, má na svědomí kolonie symbiotických bakterií a kvasinek. Zatímco probíhá fermentace a ony se sytí cukrem v nápoji, vznikají jejich činností živiny, na kterých si smlsne vaše zažívání i vitalita. Když je navíc kombucha nepasterizovaná, jako v případě Nupreme, zachovává si všechny svoje benefity, včetně všech nutrientů a enzymů. Kdyby ale pasterizací prošla, celý proces by se zastavil, a pozitiva nápoje by se tak znehodnotila. A to by byla škoda, kombucha se v nepasterované formě totiž vyznačuje:
· přítomností probiotických kultur, díky nimž podporuje harmonii střevního mikrobiomu a dobré zažívání;
· obsahem antioxidantů, které pomáhají bojovat proti volným radikálům a podporují detoxikaci organismu;
· nízkým podílem cukru, který postupným dozráváním dále klesá;
· povzbuzujícími účinky, díky nimž je kombucha vynikající alternativou ke kávě;
· osvěžující chutí, s níž bude dodržování pitného režimu ještě snazší.
A jaký je původ surovin? Každá šarže kombuchy Nupreme má certifikaci bio produktu, což znamená, že všechny základní suroviny pocházejí z ekologického zemědělství bez použití syntetických pesticidů, herbicidů nebo geneticky modifikovaných organismů (GMO). Kombucha Nupreme ve variantě Cola má základ z nálevu meduňky a zeleného čaje (v poměru 50:50). Slazená je třtinovým cukrem. A obsahuje pouze přírodní aroma.
Tip pro servírování
Kombucha jemně perlí na jazyku, což je způsobeno přírodní fermentací. Pár hodin v lednici jí jen prospěje, protože dostanete ještě větší dávku osvěžení. A také to zabrání tomu, aby vám zralejší kombucha při otevírání vypěnila. Udělejte z ní součást svých oblíbených míchaných nápojů s alkoholem i bez. Zkuste v receptuře drinků nahradit šumivé víno nebo Prosecco právě kombuchou. Nebojte se ji přidat do koktejlů nebo smoothie.
Kombucha Nupreme ve variantě Cola je již nyní dostupná na nustore.cz a do prodejen sítě dm dorazí do konce srpna.
Náš tip:
Premium Collagen Peptides od Nupreme
Už si nemusíte vybírat mezi osvěžením, požitkem a tím, co ocení vaše tělo. Nepasterovaná kombucha Nupreme s příchutí Cola vám tohle všechno naservíruje už v prvním doušku. Fermentovaný nápoj, jehož základem je nálev z meduňky a zeleného čaje, je plný probiotických kultur, které potěší zažívání. Díky zelenému čaji povzbudí organismus a doplní antioxidanty, které pomáhají bojovat s volnými radikály. Suroviny pro její přípravu jsou produktem ekologického zemědělství. Dopřejte si vzpruhu s kombuchou kdykoli a kdekoli: doma, v kanceláři, na výletě nebo při sportu.
Foto a text: se souhlasem Nupreme