Jak jídlo ovlivní vaše zdraví, kondici a psychiku
Zajímáte se o své zdraví? Vybíráte potraviny podle toho, aby vám prospívali? Pak je důležité podívat se na maso, mléko a výrobky z nich.
Nejsem striktní vegetarián. Ani k tomu nikoho nepřesvědčuji, pokud nechce sám. Jen je velmi důležité, abychom se znovu začali starat o to, co se děje, co jíme. Respektive, pokud chceme jít maso a mléko, je důležité vědět, odkud pochází. Současná jídelní mašinérie (velkochovy a velkovýroba) totiž škodí přírodě, je bezcitná, krátkozraká a hlavně – škodí i nám samotným.
Proč se dočtete v článku zde.
I kdyby vám nezáleželo na přírodě, na tom, co se děje za vašimi dveřmi, na souvislostech… Starejte se o sebe. Zajímejte se o to, co vám doputovalo na talíř a jak. O to, jak jídlo, které jíte, ovlivní vás – váš vzhled, energii, zdraví, kondici i psychiku.
Jídlo, které nám prospívá, vzniká díky péči, vděčnosti a zodpovědnému přístupu. Ne díky hormonům, antibiotikům, vycpávkám, stresu a týrání.
Pokud stále ještě jíte maso a mléčné výrobky, zajímejte se o to, od koho je odebíráte. Jakým způsobem jsou zvířata chována, kde žijí, v jakých podmínkách, jak se k nim chovají, čím je krmí i jak je zabíjí.
Není to nic složitého. Buď si najděte přímo zemědělce nebo na internetu můžete dohledat potřebné informace u větších farem, společností… Protože ty, které to dělají jinak, se tím rády pochlubí. A je to tak dobře. Protože to, že chovají zvířata v dobrých podmínkách, je stojí větší náklady. Náklady na prostor, na lidi a další. I to je rozdíl mezi levným supermarketovým zbožím a potravinami, které mají hodnotu.
Proč potraviny z velkovýroby mají stále méně živin, co obsahuje maso a mléko z vystresovaných zvířat a jaké důsledky to má pro naše zdraví i životní prostředí si přečtěte tady: www.misasoukupova.cz/masny-mlecny-prumysl-jist-ci-nejist/
Zdroj foto:Pixabay.com