Naše babičky určitě neznaly multivitamíny,

ani probiotika, přesto je v hojné míře užívaly.

Jak  je to možné?

Možná proto, že nedaly dopustit na kysané zelí. 
 

A co dokáže? Hotové zázraky!
 

Posiluje imunitu

Kysané zelí je bohaté na vitamín C, který zlepšuje obranyschopnost.

Vitamín C se navíc díky přítomné kyselině listové (vitamín B6) daleko lépe

vstřebává do krve.

Pro pokrytí doporučené denní dávky těchto vitamínů stačí sníst asi 

2 misky kysaného zelí denně.
 

Chrání plod i vaše srdce

Kyselina listová je důležitá zejména pro nastávající maminky k prevenci

vrozených vývojových vad, ale snižuje také hladinu homocysteinu

v krvi, čímž předchází kardiovaskulárním onemocněním.

 

Dodá prospěšné střevní bakterie

Kysané zelí obsahuje až 13 druhů probiotik, což je podstatně více,

než například jogurt.

Tato bohatá probiotická infuze vás přitom vyjde na pár korun.

Zařaďte proto kysané zelí do svého jídelníčku hlavně po užívání antibiotik.
 

Zlepšuje náladu

Díky acetylcholinu a vitamínům skupiny B pomáhá zelí správné

činnosti nervové soustavy.  
 

Mnoho nových informací, které jsem netušila.

Hudlenka

 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account