Kváskový chleba ;-).

 

 

První naše seznámení bylo cca v roce 2013, kdy jsem podle pana Cuketky zkusila poprvé nehnětenou Šumavu (https://www.cuketka.cz/?p=11418) a byla to láska na první pohled i vůni :-D. Pak už to jelo…přišla na řadu skupinka PečemPecen a další. Hltala jsem recepty, sháněla další a další informace, recepty a zkušenosti. Zamilova jsem si jeden čas toto, poté tamto, zkoušela jsem i koblihy, bagety, žitné chleby a další a další druhy chlebů se sušenými rajčaty, se škvarkami, cibulí, česnekem,… 
 


 
Pak jsem zkoušela péct i v domácí pekárně, ale nejraději mám stejně klasickou troubu. Máte někdo zkušenosti s kváskem a pečení z něj? Já svému kvásku říkám “Tamagoči”. Jaké jméno má ten váš? Tamagoči mu říkám i proto, že se musí krmit, jinak může umřít a to jsem několikrát oplakala, než jsem se naučila ho sušit.
Nyní jsem neměla asi 2 roky čas péct z kvásku (Tamagočiho), protože jak já to nazývám: na “mazlení se” nebyl prostor. Stýská se mi ale po tom Tamagočim a jeho vůni po kyselých jablíčkách. Vždy se s těstem “mazlím” = hnětu rukama, míchám, připravuji ingredience, rozkrmuji kvásek a poté čekání na výtvor – vždy nějaký ten čas nebo plán to prostě zabere. Díky ale mým kamarádům a známým, kteří mi stále připomínají, že už by opět uvítali na návštěvu nebo k narozeninám ten můj domácí chlebík s láskou dělaný ;-), se ke kváskovému pečení brzy vrátím. Chybí mi ta vůně čerstvě upečeného chleba, která se line celým domem, to prvotní zakrojení a ochutnávka patičky *smile*:-).
A ještě jedna otázka: děláte v ošatce nebo bez? Já mám kulatou z pedigu a oválnou ze slámy. Nejraději máme kulaté chlebíky ;-). A když jsem jooooo líná, tak nechávám normálně v míse nebo vyklopím rovnou do rozpálené zapékací mísy :-D.
 
Takže jdu zatím rozehřát troubu na jednodušší anglické houstičky 😉
 
Krásný den
 
Nicol *heart**enzo*

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account