Tento známý výrok se v současné době skloňuje snad ve všech pádech. Lidé se začínají probouzet ze spánku nevědomosti jako Šípkové Růženky po polibku od prince a konečně  si uvědomují, že lidské tělo je kompletně tvořeno tím, co jíme, jak myslíme a jak žijeme.

“Strava je lék” věděli naši předkové.

My, lidé dvacátého prvního století  toto tvrzení pracně objevujeme a chováme se jako by jsme objevili Ameriku. Postupně objevujeme přírodní zákony, staré jako lidstvo samo.

Říká se, že do čtyřiceti let je člověk takový jakým ho stvořil Bůh a po čtyřicítce je  takový  jakým se stvořil sám.

Máte život ve svých rukou?
Našli jste smysl svého života?
Sama za sebe mohu říci  své  ANO.
Konečně.  Že to, ale trvalo.

Na tom co máme na talíři, tedy na jídle opravdu záleží. Řekni mi co jíš a já ti povím kdo jsi stejně jako kolik umíš řečí tolikrát jsi člověkem.

Ta moudrá rčení mají co do sebe a platí v každé době.

Jen výživa v podobě stravy nás dovede ke kvalitnímu, zdravějšímu životu bez nemocí s energií a vitalitou do pozdního věku.

Kdy si to konečně uvědomíme?

Vědomé vaření to je to, co bychom se teď měli učit naprosto všichni. Doba polotovarů a instantních pytlíčků nám dala zapomenout na poselství našich prababiček.

Jako holka školou povinná jsem o pracovky chodila s ostatními děvčaty vařit. Nevím jak to je ve školních osnovách dnes, ale vařit by se měla naučit každá holka a každý kluk

Možná bych to i poopravila, měli by jsme se naučit upravovat  si stravu.

Jsem zastánce konzumace co nejpřirozenější stravy s co nejmenší tepelnou úpravou.

Zapomeňte na průmyslově zpracované potraviny plné cukru, ztuženého tuku, konzervantů, umělých sladidel a barviv.

Jde o chemii, která do těla rozhodně nepatří. Stačí, že žijeme v době jedové a  náš okolní svět  je v určitém stupni zamořené. Kyselé deště, zplodiny z automobilové dopravy, voda plná antibiotik a antikoncepce. To těžko ovlivníme, ale stravu pod kontrolou můžeme mít. Jen musíme chtít.Volím živou stravu – klíčení, namáčení, mixování, sušení, odšťavňování nebo vaření v páře, pečení za pomoci pečícího papíru, v alobalu. Způsobů jak si stravu připravit je moc, ale mají být co nejšetrnější k potravině.  Jde o výživu a ne o plnící efekt k prasknutí.

Jsem vyučená kuchařka a tak klientům nabízím kurzy vaření, přípravy výživově lahodných pokrmů. Jíme hlavně očima a prostřený stůl, milý společník po boku k nastolení  rovnováhy také patří.

Nezapomínejme, že vše je o rovnováze = harmonii každého z nás.

Zdroj foto: Pixabay.com

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account