Nedávno jsem se dočetla, že lze doma ve vodě pěstovat spoustu zeleniny od čínského zelí, přes mrkvovou nať po jarní cibulku. Tu jsme zrovna náhodou koupili, tak proč to nezkusit. Do vaření jsem použila pouze zelenou část a postupně všechny cibulky zkusila dát do vody. Ale pozor, ve vodě smí být jen kořeny, samotná cibulka ne, ta by začala smrdět a zahnívat. Mám je na parapetu na sluníčku ve dvou panácích o sebe zapřené, aby nebyly ponořené ve vodě. Postupně cibulky vypustily nové kořínky a i zelenou nať. Voda je třeba denně vyměňovat. Cibulky mám ve vodě asi dva až tři týdny a již jsem jednou nať sklizela. Fotky jsou již po prvním zaříznutím. Někde jsem zahlédla, že je lze přesadit i do hlíny, to jsem zatím nezkusila, ale určitě je to dobrý nápad, aby měly cibulky z čeho brát živiny.
 Docela mě překvapilo, že rostou rychle. Používám buď na vaření nebo na chleba s máslem.
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account