Neustále hledám na internetu nějaké nové recepty na “buchtu”. Nejčastěji jsem vždycky dělala bublaninu, přišlo mi, že na ní se nedá nic zkazit a kupodivu už mi při posledních třech pečení dvakrát nevyskočila.  Proč, to netuším, ale bude to asi tím, jak ne úplně dodržuji recept a různě si to sypu do mixéru 😀 Nicméně jsem před pěti lety upekla naprosto nepřekonatelný dezert s jablky, zalitý neuvařeným pudinkem. To si pamatuji, protože jsem byla zvědavá, co to udělá. Výsledek byl vynikající, nicméně recept Vám bohužel nesdělím, protože jsem si ho neuložila a od té doby ho neustálé hledám 😀 řeknu Vám ale jiný recept, který je také výborný a který jsem si trošku poupravila a není v něm ani trošička cukru.
Budeme potřebovat 190g vlašských ořechů pomletých na mouku, 180g hladké mouky, dvě vejce, 40g rozpuštěného másla, trošku skořice, pár kapek rumu, šlehačku a tři žloutky, 8 hrušek.
 
Mouky, máslo, rum a vejce smícháme a postupně roztlačíme na pečící papír na velký plech, po celém jeho dnu. Pokrájené hrušky rozprostřeme na plech a dáme na 10 min zapéct. Mezitím smícháme šlehačku se žloutky a zalijeme celý povrch zákusku, pečeme ještě půl hodiny. 
 
Dobrou chuť

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account