Vypěstujte si doma své bio klíčky, plné vitamínů.
Budete potřebovat pouze
nemořená semena vybraných druhů
voda – převařená vychladlá
klíčící miska
Pro naklíčení jesou nejvhodnejší nádoby z nezávadného materiálu. Použijeme tři misky, přičemž spodní zachycuje prosakující vodu. V klíčních miskách jsou otvory pro odvod plynů, které vznikají při klíčení. Semena vždy zalévejte převařenou, vychladlou vodou.
Necháváme nakličit: pohanka, žito, oves, sója a vojtěška, čekanka, řeřicha,mungo, cizrna, čočka, fazole.
Vše je důležité ráno a večer v celém průběhu nakličování prolévat vodou.
Při nakličování může klíčkům škodit přímé světlo. Nevystavujeme je proto při klíčení slunci. Za optimálních podmínek trvá klíčení dva až šest dnů podle druhu semene.
Semínka se obvykle konzumují přímo, ale jsou vynikající i do pomazánek a salátů nebo hotových polévek.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account