VEGAN ♥
Dnes Vám chci představit lahůdkové droždí. Nevíte, co je lahůdkové droždí? Já bych ho mohla přidávat do všeho, je to takové dochucovadlo a zahušťovadlo.
Lahůdkové droždí kupuji ve velkém, mrzí mě, že nemají větší balení, jen 150 g a to je zbytečná spotřeba obalu, protože ho přidávám téměř do všech jídel. Chuť tohoto droždí si nepředstavujte jako chuť klasického droždí, protože je úplně jiná.
Má příjemnou sladkoslanou chuť a navíc obsahuje řadu prospěšných látek (vitamíny B, chrom a další.)
Lahůdkové droždí koupíte ve zdravé výživě, ale i v různých online obchůdcích, jako například www.prozdravi.cz kde jej kupuji nejčastěji. K dostání je klasické sušené lahůdkové droždí a druhá varianta sušeného droždí je se SLADEM. První chutná čistě po kvasnicích (jemně, lahodně), druhá je sladší. Já mám raději první variantu.
Kam použít lahůdkové droždí v kuchyni?
Halušky s kysaným zelím
Nasypat na chleba
Lahůdkové droždí váže na sebe vodu, takže umí pomoci ke smetanové konzistenci omáčkám, zahustí segedinský guláš (samozřejmě i jiný :)). Má hrubší konzistenci, nečekejte jemný prášek, ale nebojte ničemu to nevadí.
Lahůdkové droždí má opravdu všestranné využití a já ho používám ve své kuchyni téměř každý den. Jen si dávejte pozor, abyste množství droždí nepřehnali. Řídím se množstvím oběda, pokud je omáčka plný hrnec, droždím nešetřím, pokud mám pomazánku, dávám dvě lžíce droždí. Nejprve buďte opatrní a vyzkoušejte, jestli Vám vlastně v jídle chutná.
Takže s chutí do vaření ♥
Napište mi do komentářů, jestli droždí znáte a jak Vám chutná. Budu se těšit na komentáře. 🙂
S láskou napsala, Kristi ♥